Awards

 


We are delighted to report that two projects designed by the practice, Park House Hotel and Spa completed in 2009 and Ockenden Manor Spa completed in 2012 have received recognition and awards for their quality and design from Conde Nast Johansen.

 

Conde Nast Johansen have now given awards to three spas designed by the practice, the third being Grayshott Spa in 2008 and 2009.

 

 

 

Crocks Farm, Bentley, Hampshire

 

 

The practice has made an application after lengthy negotiation with East Hants District Council, for the restoration, partial rebuild and conversion of a 900m2 Oast House for residential use for client Compton Homes in the village of Bentley in north Hampshire.

 

The Oast House is not listed but is in the village Conservation Area and is of local importance, especially given its large scale and its history dating from the late 18th century.

 

The District Council have made a very positive contribution to negotiations in enabling this project to proceed.

 

 

Old Forge Site, Pirbright

 

The practice received planning and Conservation Area consent for the redevelopment of the Old Forge site in the pretty Conservation Area village of Pirbright in Surrey.

 

Designed in a very traditional style, the five three bedroom  houses are of high specification and will suit the “downsizer” market well, being so central to the village, overlooking the village green, close to local shops and the village pub, The White Hart.

 

 

Graffham, West Sussex

 

The practice has recently received planning consent for two large individual private dwellings on the outskirts of South Downs National Park village, Graffham, both for the same client.

 

The sites are within 200 metres of one another and are set in a most sensitive woodland location and alongside the main village access road. Both houses replace much smaller dwellings that currently on the sites.

 

The successful proposals were as a result of a fairly extended period of highly detailed but very positive negotiation with the District Council in Partnership with the National Park Authority, whose input in the process was invaluable, especially given the sensitivity of the issues.

 

 

Daneshill Court, Old Basing, Hampshire

 

The practice received planning and listed building consent for the restoration and conversion of a small house built in the early 1900s by architect Sir Edwin Lutyens and the building of a large new care home in the grounds.

 

The proposal is to create from the restored building, a small residential centre for the elderly with special needs and within the grounds, to build a new high quality fifty bedroom care home for dementia sufferers.